Biz kimiz?

Marmara Üniversitesi Folklor Kulübü, 2002 yılında Marmara Üniversitesi öğrencileri tarafından Marmara Üniversitesi Sağlık Kültür Daire Başkanlığı (SKS) ile ortak yürütülen, Türk Halk Oyunları ve Kültürü’nü tanıtmak, yaygınlaştırmak ve bu kültürü gelecek nesillere aktarmaya yardımcı olacak profesyonel dansçılar yetiştirmek amaçlı bir proje olarak ortaya çıkmıştır.

10 yıl boyunca SKS bünyesinde gerek yurt için gerekse yurt dışı festival ve organizasyonlarda Marmara Üniversitesi adına yer aldı.

2012 yılında SKS ile yürütülen projeye için öğrenci kulübü olarak devam edilme kararı alındı. Bu karar ile Marmara Üniversitesi Folklor Kulübü (MarmaraFolk) adı ile kulüp çalışmalarına başlandı.

Neler Yaparız?

MarmaraFolk gelişen teknoloji ile birlikte azalan, insanlar arası yüz yüze iletişimi, öğrencileri bir araya toplayarak yaptığı çalışmalar, etkinlikler ile onlara takım çalışması, çalışma disiplini, sorumluluk bilincini aşılamaya çalışmakta, özgüvenlerini kazanma konusunda yardımcı olmakta ve sosyalleşerek kendilerini geliştirmelerini sağlamakta ve fiziksel olarak sağlıklı bireyleri topluma kazandırmak için gerekli çalışmaları yapmaktadır.

Kulüp öğrencileri olarak, Marmara Üniversitesi Kültürü ile Türk Kültürünü harmanlayarak, bu kültürü ulusal ve uluslararası festivaller, şenlikler ve geziler ile diğer üniversitelere ve ülkelere tanıtmaktayız.

Her yıl düzenli olarak Marmara Üniversitesi, diğer üniversite ve belediyeler bünyesindeki şenlik ve projelerde yer almakta, üniversitemizi ve dans kültürümüzü başarılı bir şekilde temsil etmekteyiz.

Misyonumuz:

Geleceğin iş dünyasına, en iyi şekilde eğitim verilen bireyler kazandıran üniversitemiz, öğrencileri akademik alanda hazırlarken, biz de kulüp olarak, dansçılarımızın grup aktivitelerinde etkin olarak görev alarak, kendi yetenek ve becerilerinin farkına varmalarını sağlıyoruz. Yaşadıkları sahne tecrübeleriyle birlikte geliştirdikleri özgüvenle, oluşturulan koreografinin sergilenmesinin temelinde, dansçılarımızın grup çalışması ile neler yapabileceklerinin farkına varmalarını sağlıyoruz. Kulübümüzü ayakta tutan dinamiklerini, komisyonlara bölerek dansçılarımıza sorumluluk bilincini de adapte ettiğimize inanıyoruz.

Vizyonumuz:

MarmaraFolk ; Türk halkoyunları kültürünün gelecek nesillere aktarılırken çağa uygun bir şekilde modernleşmesini sağalacak bilinçli nesiller oluşturmak. Gelişen dünya standartlarında,  özgüvene sahip  ve  takım çalışmasını benimsemiş bireylerin topluma kazandırılması ve toplumsal faydayı üst seviyelere çıkarmayı vizyon edinmiştir

Değerlerimiz:

MarmaraFolk olarak, değerlerimizi milli bütünlüğümüzün temellerini oluşturan geçmişimizle günümüz arasındaki köprünün bekçileri olarak, bireysel ve toplumsal menfaatlerimiz uğruna mücadele eden, evrensel ahlak değerlerini milli benliğiyle yoğurup, insan odaklı hareket eden kimselere emanet ettiğimize inanıyoruz. Üniversite yıllarında dünya görüşü şekillenen ve çevresinde gelişen olayları daha bilinçli olarak yorumlayan öğrencimize göre bilinci ve sorumluluğunu aşılarken beraberinde estetik fikir ve yaklaşıma önem veriyoruz. Yaptığımız işlerin temelinde de yer alan özgün ruh ile zihnen ve bedenen sağlıklı bireyler yetiştirmeyi esas alan bir yaklaşımı benimsiyoruz.

marmarafolk

Bu sayfa Folklor Kulubü tarafından en son 19.09.2018 22:35:45 tarihinde güncellenmiştir.

Folklor Kulubü